Huidverkleuring tijdens en na het verwijderen van een tattoo

Jouw tattoo is opgebouwd uit heel veel inktmoleculen. Deze inktmoleculen zijn te groot om door het lichaam opgeruimd te worden. Tijdens een laserbehandeling worden de pigmentmoleculen van een tattoo in kleine stukjes ‘geschoten’ door de laser. De inktmoleculen zijn dan klein genoeg, waardoor ons lichaam deze moleculen af kan voeren via het lymfesysteem. Uit onderzoek is gebleken dat de afvoering van de inktdeeltjes door het lichaam niet schadelijk is, dus hier hoef je je geen zorgen over te maken.

Lasersnow

Om alle kapotgeschoten inktdeeltjes af te voeren, is je lichaam ongeveer 8 weken bezig. Na 8 weken is te zien hoeveel inkt er is afgevoerd door je lichaam, vandaar dat er ook altijd 8 weken tussen je behandelingen bij de Tattoo Laser Clinic moeten zitten. Is je tattoo nog steeds (gedeeltelijk) zichtbaar na je behandeling(en)? Kom dan nog eens terug voor een vervolgbehandeling. Door de laserbehandeling te herhalen, wordt er steeds een ‘laagje’ van je tattoo verwijderd. Op deze manier zal de tattoo uiteindelijk in zijn geheel verdwenen zijn.

Is het veilig om m’n tattoo te laten laseren?

Bovenstaande huidverkleuringen kun je helaas niet altijd voorkomen. Van tevoren is niet te zeggen hoe jouw huid op de laserbehandeling zal reageren. Wat je wel kunt voorkomen zijn pigmentvlekken die ontstaan door de huid bloot te stellen aan de zon. De behandelde huid is namelijk vatbaarder voor zonnestraling en geeft daarom tijdelijk een grotere kans op pigmentvlekken. Ook voorafgaand aan de behandeling kan een zongebruinde huid voor extra pigmentvlekken zorgen. Het advies is dan ook om 4 weken voor en na de behandeling de zon, zonnebanken en zelfbruiningscrèmes te vermijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *