Doet het verwijderen van een tattoo pijn?

Ben je eigenlijk niet meer zo blij met je tattoo, maar schaam je je daar enigszins voor? Dan is het goed om te weten dat minimaal 30% van de mensen die ooit een tattoo heeft laten zetten, later spijt krijgt. Je bent dus niet de enige. De redenen waarom tattoobezitters spijt krijgen van hun ‘permanente’ creatie, en hun tattoo vervolgens laten verwijderen, lopen bovendien enorm uiteen. Herken jij jezelf in een van onderstaande redenen om je tattoo te laten verwijderen?

Dit is een van de meest gestelde vragen rondom het verwijderen van een tattoo. En logisch natuurlijk, want tijdens een laserbehandeling gebeurt er toch iets met én in je huid. En dat voel je. Doordat de behandelingen hierdoor kort zijn, voel je de laserpulsen maar heel even. Dit in tegenstelling tot het zetten van een tattoo, waarbij je soms wel uren in de stoel ligt. Het laten zetten van een tattoo doet dus veel meer pijn dan het verwijderen ervan.

Geloof het of niet, maar in 75% van de gevallen wordt het besluit of je als sollicitant wordt aangenomen of afgewezen vaak in de eerste minuut van een sollicitatiegesprek al gemaakt. De eerste indruk die je als sollicitant achterlaat is dan ook van essentieel belang. Ongeveer 25 jaar geleden werd je dan ook geleerd om er tijdens het sollicitatiegesprek piekfijn uit te zien. Nette kleding aan, mannen moeten geschoren zijn, een stevige handdruk geven, zorgen dat je lekker ruikt etc. Het tonen van een tattoo tijdens het sollicitatiegesprek was in die tijd echt een no go. Sterker nog, bij sommige bedrijven was het zelfs helemaal niet toegestaan dat je als medewerker een tattoo had. Dat je op zoek was naar een baan was destijds dus een goede reden om een tattoo te laten verwijderen.

Na de behandeling zal de huid, waar de tattoo zit of heeft gezeten, eerst nog lichtrood en licht gezwollen zijn. Dit voel je natuurlijk, maar echt pijn doet het niet. In de meeste gevallen trekt dit binnen vijf dagen weer weg. Door het gebruik van coolpacks help je de zwelling tegen te gaan, waardoor het onaangename gevoel wordt verminderd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *