Tattoo verwijderen: een goede voorbereiding

Je hebt een tattoo laten zetten, maar wilt er nu toch weer vanaf. Gelukkig is dat in deze tijd heel goed mogelijk. Er zijn verschillende manieren om een tattoo te laten verwijderen, bijvoorbeeld door middel van een operatie, via een verwijderingsvloeistof, of met behulp van een laserapparaat. Deze laatste optie is het meest efficiënt. In slechts enkele behandelingen wordt de tattoo verwijderd, zonder littekens achter te laten. Maar hoe werkt een laserapparaat? En hoe verwijdert een laserapparaat tattoos? In deze blogpost vertellen we je hier meer over.

Om je zo optimaal mogelijk voor te bereiden op een laserbehandeling zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden:

  • Vermijd minimaal 4 weken voorafgaand aan de behandeling blootstelling aan de zon. Hetzelfde geldt voor het gebruik van de zonnebank.
  • Gebruik tot minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling geen zelfbruiner-crèmes.
  • Zorg ervoor dat de huid op de dag van de behandeling intact is. Voorkom dus wondjes in het te behandelen gebied.
  • Slik geen hoge dosering vitamine C. Deze vitamine maakt je huid namelijk gevoeliger voor (zon)licht.
  • Gebruik tot minimaal 4 weken voor de behandeling geen antibiotica of penicillinekuur.
  • Voor het laten verwijderen van permanente eyeliner is het niet mogelijk om lenzen te dragen. Zorg dus van tevoren voor een alternatief, of neem je lenzendoosje mee zodat je ze vlak voor de behandeling uit kunt doen.

Voor het verwijderen van een tattoo wordt steeds vaker een picolaser gebruikt. Echter zijn er nog veel praktijken die gebruik maken van de verouderde Nd:YAG laser. Let hier dus goed op wanneer je een behandeling boekt. De picolaser is een ‘picoseconde laser’ die korte laserpulsen in de huid schiet in slechts een triljoenste van een seconde. Uit diverse klinische onderzoeken is gebleken dat het verwijderen van een tattoo door middel van een picolaser de beste, veiligste en snelste methode is. Van de picolaser zijn veel verschillende types op de markt. Bij Tattoo Laser Clinic maken wij gebruik van de PicoCare 450 laser: de Porsche onder de lasers. De PicoCare 450 is de meest innovatieve laser die voor vier golflengtes is goedgekeurd door de FDA, de zeer strenge Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit. In een van de volgende blogposts zullen we hier verder op ingaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *